BNM+++saltea magnetica pulsatila

Camp magnetic pulsator

Saltea magnetica Pulsatila BNM+++
Magnetoterapia este un tratament natural care se bazeaza pe actionarea directa asupra tesuturilor a unui camp magnetic pulsatil (CMP) avand un rol important in:
-afecțiuni circulatorii,
-afecțiuni ale venelor,
-membre aprovizionate cu sânge în mod neadecvat, -DIABET
-leziuni ulceroase (de ex.în urma diabetului),
-hipertensiune,
-bronșită,
-atenuarea durerilor,
-complicațiile diabetului zaharat – datorită aprovizionării cu sânge în mod neadecvat: retinopatie, deteriorare la nivelul nervilor periferici, -deteriorarea acuității vizuale,
-glaucom,
-ulcer,
-diagnostice cu pierdere de masă osoasă (de ex.: osteoporoză),
-favorizarea vindecării fracturilor cu durată de reabilitare lungă,
vindecarea la nivelul oaselor și producerea de oase noi,
-boli articulatorii,
-atenuarea durerilor și inflamațiilor după inflamații articulatorii,
-inflamații ale tendoanelor (inflamația tendoanelor),
-fracturi cu durată de vindecare lungă, de exemplu leziuni sportive,
-artroză,
-terapia anumitor boli ale sistemului nervos,
-atenuarea durerilor având diferite motive.

 

Magnetoterapia este un tratament natural si usor de suportat de organism. Aceasta terapie se bazeaza pe actionarea directa asupra tesuturilor a unui camp magnetic pulsatil (CMP). Este cunoscut faptul ca acest CMP lucreaza la nivelul celulelor, activand producerea enzimelor, transferul metabolic si avand un rol important in functionarea membranei celulare.

Terapia camp magnetic pulsatil (CMP)poate fi combinata cu alte tratamente  medicale .
Marime saltea: 190 x 80 contine 8 bucati bobina de inductie.
Mai mult, dispare prin utilizare continua a saltelei, „boala mâinilor și a picioarelor reci”(sindromul Raynauld).

Sunt terapeut si va pot consilia gratuit ,o folosesc si personal cu mult succes .

bnm+

Technica de aplicare a terapiei magnetice in viata de zi cu zi.
Dr. Gerhard Gehring

Magnetismul nu are nevoie de un mediu de propagare numai de spatiu. Efectul magnetic este prezent atat pe pamant cat si in spatiu.

Curentul electric creaza deasemenea un camp electromagnetic, care interactioneaza, cu campul magnetic. O busola se va indrepta spre energia produsa de electricitate, insa cand nu va mai curge curentul, busola va relua pozitia initiala de Nord-Sud. (Spre polul magnetic terestru)

In mediul din care lipseste organismul viu, sursa energiei magnetice inainte de toate va fi magnetul. Trebuie sa diferentiem magnetii de electromagneti. Electromagnetii produc campul electromagnetic, datorita curentului electric, in lipsa curentului dispare si campul electromagnetic.

Magnetismul se poate transmite pe obiectele din metale (ferometalice in special),
Daca frecam un ac de un magnet, acesta se va magnetiza. In aceasta situatie se va produce o orientare a particulelor la nivel molecular (o aranjare spre o directie anume), ceea ce va ramane si dupa indepartarea magnetului ce a provocat acest fenomen.

In magneti orientarile particulelor intr-o directie data, determina la capete doi poli. Polul nord (pozitiv) si polul sud cel (negativ). Fiecare magnet are acesti doi poli asezati opus unul fata de celalalt. Doi magneti sunt atrasi de polii opoziti si respinsi de polii identici, ai celuilalt magnet.

Campul magnetic, poate fi produs si de celulele vii nu numai de metale. Fiecare celula este inconjurata de un camp electromagnetic. Acest camp este produs de componenta electrica a celulelor, si de curgerea electronilor. In cazul organismelor vii, particulele unor materiale din componenta acestuia sunt intr-o organizare deosebita, ca atare nu-i de mirare ca energia magnetica este prezenta si aici. Creierul uman de exemplu prezinta cel mai mare camp magnetic.

Energia magnetica este masurabila. Stiinta masoara intensitatea campului magnetic cu unitatile de masura TESLA si GAUSS. 10000 GAUSS corespunde cu 1 TESLA.

Intensitatea campului magnetic generat de pamant, valoric poate varia. In cazul terapiei magnetice al instalatiilor, de obicei folosim de regula valori cuprinse intre 0,30-0,60 mT.

Energia magnetica si bolile

Energie magnetica este produsa nu numai de magneti si electromagneti chiar si organismele vii produc camp magnetic. Fiecare celula are un camp magnetic. Asupra campului magnetic, multumita influentelor multiple cauzate de reactiile metabolice care produc schimbari de potential a membranei celulare, si curentii de electroni de asemenea, determina o schimbare valorica a campului. In consecinta valoarea campului magnetic celular scade esential, in situatia inbolnavirii celulei, adica in multe situatii de scaderi valorice ale campului magnetic observam ca celulele se imbolnavesc. Se manifesta printr-o ingreunare a metabolismului. Astfel sansa vindecarii fara un metabolism normal va fii si ea mai mica deoarece viteza de regenerare a celulelor depinde de schimbul metabolic. Din aceasta cauza pare rezonabila vindecarea celulelor cu camp magnetic, ca sa se intareasca din nou. Intarirea campurilor magnetice slabite, (celulelor imbolnavite), cu terapie magnetica sunt argumentate rational.
Alaturi de frecventa, are un rol insemnat si polaritatea. Conform directiei de propagare, putem produce camp magnetic cu orientarea polului nord sau sud spre locul unde dorim sa actionam.
Polul nord are un efect calmant, incetineste metabolismul, stramteste capilarele, normalizeaza, este detoxicant, reduce tensiunea arteriala, se opune fata de inmultirea bacterala.
Pentru folosirea polului nord sunt urmatoarele recomandari: dureri, edeme, acidificare, perturbari de somn, inflamatii, arthritis, dureri de cap, eczeme, diabet, stari de neliniste. Polul nord este Yinul racoros in medicina chinezeasca.
Polul sud are un efect opus: intareste metabolismul, este energizant, constructiv, dilateaza si stimuleaza arterele. Accelereaza circulatia, sprijina regenerarea sportiva sau dupa accidentari, accelereaza vindecarea plagilor si a traumelor oaselor. In afara de cele amintie, se pot trata bine cu aceasta metoda si diferite boli cronice, stari cu insuficienta de energie, perturbari digestive, problem de stomac, astma, bronsita, furnicaturi, tulburari de auz. Ajuta in cazul musculaturii si tesuturilor conjunctive slabite. Polul sud in medina chinezeasca este reprezentata de partea calda Yang.

Cum se poate demonstra eficacitatea terapiei magnetice pulsatorii?

Efectele campului magnetic, se pot demonstra usor. Din rezultatele studiilor doppelsonografice, facute de Dr. Richter din Leipzig, stim ca polul sud este stimulant la circulatia sanguina, prin efectul de dilatare vasculara, pe cand polul nord genereaza contractii vasculare. Studiile termografice au aratat ca metebolismul se accentueaza in urma terapiei magnetice. Acest efect cautam prin folosirea magnetilor permanenti. Puterea magnetica in schimb nu este fiziologica, deoarece organismele vii nu recunost magnetismul static. Fiecare activitate electrica creaza un camp magnetic. Fiecare impuls nervos determina un camp electromagnetic. aceste campuri nu sunt statice, fiindca pulseaza. Frecventa in care pulseaza creierul este intre 8-20 Hz. In timpul somnului pulsurile sunt in jur de 2 Hz, indiferent de activitatea electrica. Curentul electric de fiecare data creaza un camp electromagnetic, dar acesta este valabil si invers (acesta este inductia). Pulsurile campului magnetic al pamantului in medie este de aproximativ 7,5 Hz, fiind intr-o permanunta oscilare.
In organism este prezent atat un camp electromagnetic natural cat si unul artificial, la care organismul s-a adaptat. O parte din undele electromagnetice provin din univers, cealalta din pamant. (ac. cea din urma se numeste oscilatia Schumann, si este compusa din oscilatiile proprii ale pamantului si a atmosferei, aproximativ 7,8 Hz). Asupra intensitatii au influenta conditiile meteorologice, fulgerul are efect de intarire. In spatiu, in ionosfera si pe suprafata pamantului magnetismul se propaga in continuare. La ceea ce nu ni s-a acomodat organismul este freventa de diminuare a stresului, creata artificial, de cca. 50-60 Hz. Valoarea frecventei campului electromagnetic determina in organism efect pozitiv sau poate fi un factor de stres. In terapia magnetica vom folosi frecvente joase, care se apropie de cele din natura. Aceasta frecventa este cuprinsa intre 0,1-30 Hz, (corespunde cu o frecventa deosebit de joasa).

Care este impactul mecanismului in terapia magnetica?

Terapia magnetica are multe impacte terapeutice, ex. impactul asupra celulei. Patologia celulelor este o stiinta, care cauta influenta imbolnavirilor cu perturbatiile funnctionale ale celulelor. Conditia existenta este o buna functionare a metebolismului. (metabolismul este conditia vietii). Campul magnetic are o influenta esentiala la alimentarea unor celule cu oxigen, si cu alimentarea energetica a acestora de asemenea.
Exercita influenta asupra sistemului nervos vegetativ. Tocmai prin intermediul sistemului nervos vegetativ terapia magnetica exercita impactul de baza. Cauza dezechilibrelor din organism, de multe ori este o pertubatie generala existenta din organism. De multe ori apar anumite simptome premergatoare care prevestesc aparitia unor boli. In astfel de situatii este deosebit de importanta
si benefica o terapie premergatoare de reglare a intregului organism.
Terapia prin intermediul sistemului nervos vegetativ, actioneaza asupra funtiilor unor organe ca si inima, stomacul, intestinele, vezica urinara, plamanii, dar are influenta si asupra reglarii tensiunii arteriale. In zilele noastre multi dintre noi reactionam cu diverse perturbari functionale ca raspuns la suprasarcini, stres si nu suntem deloc atenti in crearea unui armoniu intre efectele simpatice si parasimpatice. Terapia magnetica face mult in restabilirea echilibrului, si reducerea activitatii simpatice. Din aceasta cauza la multi pacienti se poate spune ca terapia magnetica devine baza tuturor terapiilor suplimentare.

In urma examinarilor, urmatoarele efecte ale terapiei magnetice, se pot determina bine:

1. Activarea pompelor de Calciu, Sodiu, si Potasiu din celule, in urma careia este esential si demn de remarcat in cele ce urmeaza: sporirea schimbului energetic si metabolic din celule, alimentarea cu oxigen se imbunatateste, regenerarea celulelor obosite, imbunatatirea activitatii si vitalitatii umane.

2. Imbunatatirea circulatiei capilare, cu ajutorul efectului vasodilatar, cu acestea creste alimentatia nutritiva si cu oxigen, eliminarea reziduala din urma metabolismului, se accentueaza detoxificarea. Tensiunile se diminueaza, scaderea acidozei locale, vindecarea plagilor va fi mai rapida. Rezistenta peretilor vasculare va fi mai mica.

3. In tesuturi va fi o crestere si o utilizare a oxigenului chiar cu 30 % mai mare.

4. Se elibereaza Calciul: Calciul este materia de transiterea de informatii dintre celule.
Cresterea nivelului de Calciu invioreaza metabolismul, sporeste diviziunea celulelara,
diferentierea celulara. Regleaza tensiunea, diminuaza vasoconstrictiile, Se opune diminuarii Kortizonului si Adrenalinei, activeaza receptorii inzulinei, macrofagii si limfocitele-T, regleaza functionarea neuro-vegetativa.

5. Cu ajutorul inductiei se modifica transmisia impulsurilor neuronale si in oase creaza stimulari mecanice:

a) Tensiunile inducate in nervi si in tesuturile conjunctive de catre campurile magnetice, au efect de stimulare ceea ce ajuta la regenerare.

b) Scaderea durerii: prin hyperparalizarea nervilor raspunzatori de transmiterea durerii, se reaéizeaza terapia durerii, deoarece transmiterea neuronala a durerii spre creier se intrerupe, iar astfel se opresc si tensiunile musculare, punand capat acestui cerc vicios. Este semnificativa actiunea de vindecare a tesuturilor osoase de efectul piezoelectric. Actiunea srcinilor pe oase se schimba, creand mecanismul de corectie care duce la cresterea voluminoasa a osului. Actiunea campului magnetic pulsator are efecte similare creste volumul osos. Este un studiu care face referire la efectul campurilor magnetice asupra proteoglyconelor cartilaginoase. Rezultatul este: terapia magnetica ajuta la reconstruirea cartilagiilor, experientele au demostrat si reconstruirea legaturilor ale proteinelor cu continut de sulf. Acesta are un rol semnificativ in vederea tratamentului arthrozei.

Sunt inca cateva cazuri cu rezultate remarcabile in urma terapiei magnetice:

efect direct de stimulare care actioneaza asupra neuronilor.

incurajeaza diviziunea celulara (o reproducere de anumite celule), care este important in vindecarea plagilor.

aktiveaza makrofagii si lymfocitele, este imunomodulator.

reduce riscul trombozei

regleaza sistemul nervos vegetativ, adica normalizeaza ritmul cardiac, imbunatateste capacitatea respiratorie

imbunatateste digestia

reduce stresul: reduce sensibiltatea receptorilor adrelinei

imbunatateste producerea melatoninei: somnul si ritmul vital devine mai calm

exercita efect asupra lichidului si componentei extracelulara: lichidul din corp formeaza un intreg si este functional.

Prin sistemul informational al organismului, perturbatiile functiilor, este imediat raportat de acest sistem apoi activeaza mecanismul de reglare.

Terapia magnetica cu impulsurie frecventelor electromagnetice, cu cele mai mici stimulari, prin intermediul lichidului intercelular, influenteaza pozitiv sistemul.
NAMASTE !

IOANA BOBOCEA

 terapeut holistic

E-mail:   ioanabobocea@gmail.com

Skype :  ioanabobocea47

Site :   wellnesstouchama.wordpress.com

+40744.300.432    +4073.663.2.663      +4021.420.80.96

Lasă un comentariu